ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

BurgasArt
elena-trendafilova-stoyah-smalchana-pred-prozoretza-sred-knigite-i-tarseh-istini Споделянето трябва да е с любов, защото най-хубаво е, когато тя е...
BurgasArt
lyubovni-terzaniya-obzemat-politzaite-ot-kraya-na-grada Калата влиза в секта под прикритие, Господинов става учител в новия...
BurgasArt
120-000-dolara-sa-nuzhni-za-lechenie-na-dete-ot-burgas 3-годишният Никола и майка му се прибраха обнадеждени тези дни от...
BurgasArt
poetesa-predstavya-smalchani-istini-v-dom-na-pisatelya След "Неосветеното ми Аз" и "Цигулка с тяло на...
BurgasArt
otbelyazahme-80-godini-ot-razhdaneto-na-visotzki Вечер посветена на великия руски, актьор и поет Владимир Висоцки...

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
natalyoya-matveeva-vecher-posvyashtenn-i-v-sotzkomu-naibolee-znachimoe-v-tom-godu Фото: news-nesebarinfo.com Этот вечер, посвященный Владимиру Высоцкому, наиболее значимое в этом году мероприятие творческой группы театра Славянка...
Вести

Поетеса и художник рисуват „Копнеж по Слънце и красота“ с четка и изящни слова

Ако желаете да видите как се ражда една картина и да чуете как Ивелина Никова ще опише приятелството, морето и любовта, отидете в арт галерия „Богориди“ в 13-я ден на август!

Поетесата Ивелина Никова и художникът Иво Узунов ще превърнат 13-я ден на август в празник на поезията и багрите. С четка и изящни слова двамата ще участват в уникален арт експеримент под наслов „Копнеж по Слънце и красота“.

Ако желаете да видите как се ражда една картина под пръстите на Иво Узунов и да чуете как Ивелина Никова ще опише приятелството, морето и любовта, е достатъчно да посетите на 13 август от 17:30 часа арт галерия "Богориди" на адрес: ул. „Княз Ал. Богориди”№ 48. Входът е свободен. Не са нужни цветя, а само добро настроение, обявиха организаторите на поетично-изобразителното шоу.
Идеята е художникът да рисува на живо пред публика, а аз през това време да чета на музикален фон, споделя поетесата.
Тя е родена през 1977 г. в гр. Провадия. Завършила е висшето си образование в Икономически университет – Варна, а в момента работи като главен счетоводител в частна фирма.
Автор е на стихосбирките „България в сърцето ми”, „Златни нишки” , „Копнеж по слънце” и „В тебе аз ще остана”. Подготвя и новела със заглавие ”Алтъна”.
Стиховете й са публикувани в поетични сборници, във вестници и списания. Носител е на първа награда в конкурс „Свищовски лозници”, втора награда за епична книга в гр. Шипка, втора награда в литературен конкурс „Рада Казалийска” в София и трета награда в конкурс под наслов „Мила Родино!”, трета награда в „Жени и вино- вино и жени”, втора -в литературен конкурс в гр. Сопот, трета награда в конкурс, посветен на Н. Вапцаров, първа награда на вестник „ Уикенд”, специални награди в конкурс ”Добромир Тонев” в Пловдив и „ Диря в морето” във Варна и награда за цялостно творчество, посветено на България.
Няколко нейни стихотворения са превърнати в песни. Участвала е със свой текст и във фестивала „Пирин фолк”.
Иво Узунов пък е роден в Балчик през 1969 г. Той живее и работи във Варна. Самоук художник е. Вече повече от 25 г. той радва хората с изкуството си. Има няколко изложби в Румъния, Турция, Германия, Украйна.
Узунов рисува предимно морето и нашата възрожденска архитектура. Негови картини притежават много колекционери от цял свят.
 

Коментари

Вести от региона