ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
nachnem-prazdnovatyo-denyo-pobed Наталья Матвеева Русский вечер ,,в предверии Дня Победы“ 7-го мая в 17.00 в кафе Джуниор, Новый Несебр. Творческий тандем Милена Тотева и...
Вести

Кафеени рими и „Солени ветрове“ завладяват морето

„Буквите“ представят „Кафето предстои“ на Татяна Йотова, „Сънят на облачните птици“ на Любка Славова и „Самотен път“ на Иван Богданов

Димитър МИШЕВ

Ден преди в Бургас да „задухат“ „Солени ветрове“ и градът ни да бъде връхлетян от поетично-музикалния ураган, във Военния клуб на Айтос на 23-ти от 18 часа ще бъдат представени три книги - „Кафето предстои“ на Татяна Йотова, „Сънят на облачните птици“ на Любка Славова и „Самотен път“ на Иван Богданов, съобщиха организаторите от „Буквите“. 

„На 23 юли сме в Айтос. Ще направим едно голямо буквено представяне. Време е и „Буквите“ да стигнат до морето. На 24 и 25 пък ще сме в Бургас на бардфеста "Солени ветрове". На него, освен множество срещи с приятели, ще уговаряме и официалното турне есента“, споделя председателят във Фондация "Буквите“ Иван Богданов във Фейсбук. Той е автор на книгите „Парченца болка“, „Немислима любов“ и „Пътят към книгата“.

Създател е и на литературен сайт – ерато.дир.бг, и на Слово.бг. 

„Сънят на облачните птици“ пък е първата книга на Любка Славова, която през 2013 г. спечели първа награда в конкурса „Любовта на края на кабела”, а в далечната 1989 г. - трето място за проза в Националния литературен конкурс „Никола Фурнаджиев”. Има и много други награди.

„Кафето предстои“ пък е 12-тата книга на обичаната айтоска поетеса, бард, драматург и учител Татяна Йотова. Тя е издадена от „Буквите“ под редакцията на барда Светлана Йонкова. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Коментари

Вести от региона