Руски драматург открива „Златен Витяз“, поканиха и българския Окуджава на феста

Печат
Категория: Любопитно Създадена на Събота, 25 Април 2015 Написана от BurgasArt

Известни актьори от Русия ще представят в Камчия киношедьоври, посветени на Великата Отечествена война

Димитър МИШЕВ

Народните артисти на Русия Николай П. Бурляев, Зинаида М. Кириенко, Инга Бурляева и Людмила Зайцева се очаква тези дни да пристигнат в България, за да участват във фестивалa Ехо от славянския литературен форум „Златен Витяз“, посветен на 70 годишнината от победата над фашизма. Това съобщи за в. „Компас“ директорът на националния Бардфест – Ловеч Милен Тотев, който е сред поканените да участват във форума.

Той уточни, че фестът в санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ ще бъде открит днес, а там известните актьори ще представят киношедьоври, посветени на Великата Отечествена война.

Форумът „Златен Витяз“ се ръководи от народния артист на Русия, писател, поет и драматург Николай Бурляев. Сред поканените участници са авторитетни културни дейци от Русия, България, Беларус, Украйна, Сърбия и Македония, удостоени с високи награди от Славянския литературен форум „Златен Витяз“.

Убедени сме, че това ще бъде авторитетно и значимо събитие и ще допринесе за сътрудничеството и дружбата между нашите близки народи, заявиха организаторите от Международния кинофорум „Златен Витяз“ и Фондация „Устойчиво развитие за България“.

В сряда Милен Тотев, когото мнозина наричат българският Окуджава, защото е сред най-добрите изпълнители на негови песни, направи шоу заедно с театър "Славянка“ в созополското читалище „Отец Паисий“. След спектакъла „Войната няма женско лице“, той изпълни няколко руски фронтови песни. 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rodilsya-russkii-klub-soyuz-33 Название русский клуб Союз 33 связано с полетом первого болгарского космонавта Георгия Иванова, родившегося в Ловече, на космическом корабле Союз...