Фестивал на старите занаяти в Созопол

Печат
Категория: Любопитно Създадена на Четвъртък, 02 Септември 2021 Написана от BurgasArt
В двора на Етнографския музей в Созопол на фестивала на старите занаяти майстори ще покажат пред созополската публика уменията си 
 
За четвърта поредна година в Созопол ще се проведе АРТ Изложба- базар „Фестивал на старите занаяти и изкуства“ Созопол 2021, който ще покаже красотата, блясъка и непреходността на българските занаяти, пресътворени от талантливи български художници-приложници, майстори-занаятчии, дизайнери и оригинални ювелири в изкуство.
   
И няма по-подходящо място за толкова красота и талант събрани заедно от Созопол - градът на изкуството, художниците и романтичната атмосфера! 
 
От 3 септември до 5 септември всеки ден от 11:00 до 22:00 часа в двора на Етнографския музей в Стария град майстори от цялата страна ще презентират пред созополската публика най- доброто от творчеството си, а демонстрационни работилнички ще направят съпричастни най-любопитните с български занаяти и съвременно изкуство.
   
Официалното откриване на фестивала е на 3 септември, петък от 18.00 часа с фолклорна програма с участието на мъжката вокална група към НЧ "Ангел Кънчев"- с. Росен. Всеки ден участниците и посетителите на фестивала ще се радват на музикални мини концерти, които ще допълнят артистичната атмосфера в двора на Етнографския музей.
   
АРТ Изложба-базар „Фестивал на старите занаяти и изкуства“ Созопол 2021 се провежда под егидата на Община Созопол и с любезното съдействие на Общински културен институт.
 

Коментари