симБиотично отваря врати за Прегърнат облак

Печат
Категория: Любопитно Създадена на Вторник, 22 Юни 2021 Написана от BurgasArt
Сезонът за пространството за екология и култура симБиотично започва с концерт на Прегърнат облак
 
Пространството за екология и култура „симБиотично“, което е поддържано и развивано от Българска фондация “Биоразнообразие”, ще стартира сезона с необичаен концерт на „Прегърнат облак“ в 26-ия ден на юни от 19:00 часа. Входът е свободен.
 
„симБиотично“ е разположено между морето и езерото, на 200 м от басейните с лечебна луга и кал. Стара солничарска барака е превърната в музей-че на езерото, където е инсталирана изложбата „симБиотично“, инсталацията „Сол“, солничарски кът, образователни игри за деца и кът със сувенири. Има богата Морска библиотека, която може да бъде четена на хамаците отвън или на плажа наблизо. 
 
Българска фондация Биоразнообразие обединява хората с различни идеи за опазването на българската природа. Екипът работи за съхраняване на природните ресурси, промяна на отношението към защитените територии и защитените видове и осъзнаване на възможностите, ползите и отговорностите към тях.
 
„Прегърнат облак“ е малък музикален кръг от китара, глас, чело и перкусии. Групата стартира през 2019 г. в Бургас с авторската музика на бургаската певица Теодора Станчева. Първият албум на групата е записан и заснет изцяло в природна среда. За реализацията му групата получава подкрепа от Национален фонд “Култура”. В групата участват и бургаските музиканти: Асен Хайдутов /перкусии/, Евелина Савова /чело/, Ивайло Нинчев /китара/, Тодор Тодоров / китара/. Композициите на песните, текстовете и вокалното изпълнение са дело на Теодора Станчева, известна на бургаските меломани от участието си в рок група Bee in the bonnet.
 
Концертът ще включва изцяло авторска музика.
 
Това лято „симБиотично“ отново работи в сряда, четвъртък и петък от 17 до 20 часа. Входът за посещение е безплатен за деца до 7 години и 2 лв. за възрастни. Домакините от фондация Биоразнообразие са отворени за всякакви съвместни инициативи, арт проекти и уъркшопи през цялото лято. 
 

Коментари