ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
milen-na-velene Бывают дни, когда опустишь руки, бывают дни, когда ты ждешь того, случится то, что ждешь и происходит, то, именно того, чего ты ждешь. Случилось...
Вести

Да помогнем на Ива, нуждае се от 65 000€, за да проходи!

Бургазлии помагат на млада дама, парализирана след катастрофа край „Меден рудник“

 Макар и прикована за количката, все още обичам танците, душата ми танцува, споделя тя

Нелеп пътен инцидент преобръща живота на Ивелина Димитрова. Преди катастрофата тя е енергична и луда глава. Животът й е динамичен, както на повечето тийнейджъри. Обичала е да се забавлява с приятелите си, да танцува, да пише... Обичала е много да рисува, защото това й е доставяло удоволствие и успокоение. Мечтата й е била, след като завърши, да замине за Париж и да учи за моден дизайнер. Сега Ива мечтае да проходи отново.

Другата й страст е била да се занимава с танци, обичала е да танцува, с няколко приятелки имали идеята да си открият малка зала и всяка от всяка да се учи на нещо ново... "Макар и прикована за количката, все още обичам танците, когато слушам някоя песен, която ми навява спомени, затварям очи и пред мен се появявам аз...виждам се как танцувам, не тялото ми, а душата ми танцува. Като безброй пеперуди всяка една част от тялото ми се движи, с думи е трудно да го опиша“, разказва Ивелина.
След инцидента тя претърпява редица тежки и сложни интервенции, много болка, но не губи вярата и своя борбен дух. Остава без баща и към момента живее с майка си, която е неин асистент и е единствената й опора. Диагнозата е травма на нервите и гръбначния мозък на ниво шия, долна параплегия.
Ивелина е в пълна неподвижност от гърдите надолу, ежедневието и е трудно и самотно, приятелите, с които е общувала до преди години, отдавна са поели по различни пътища.
Ивелина и майка й живеят със средствата от ТЕЛК и заплатата за асистент. Това е крайно недостатъчно, за да се осигури един спокоен начин на живот, а рехабилитацията е немислима... Ивелина има нужда от всички нас, да й подадем ръка, да й бъдем приятели, да й върнем усмивката на лицето!
В случай,че някой желае да помогне на семейството на Ивелина, е открита банкова сметка в лева в банка ДСК с титуляр Ивелина Руменова Димитрова – BG66STSA93000023272015. Сумите по тaзи сметкa се използват за ежедневните нужди на Ивелина - памперси, рехабилитация, санитарни материали, както и за закупуване на помощни средства и лекарства.
Дарителската сметка, открита на името на Ивелина в Postbank, е BG18BPBI88981030007946, тя е предназначена за лечение.
Ако парите по тази сметка не се наложи да бъдат използвани за лечението на Ивелина, те ще бъдат прехвърлени по сметката на друг нуждаещ се. 

28-годишната Ивелина Димитрова, която е парализирана след катастрофа край бургаския ж.к. „Меден рудник“, се нуждае от 65 000 евро, за да проходи. Лекарите в Клиника AIMIS (Американски институт за гръбначна хирургия) в Кипър дават надежда, че ще се възстанови, ако бъде оперирана. За операцията са нужни 65 000 евро. Близките й обаче нямат възможност да платят за лечението, затова Ивелина се надява добри хора да й подадат ръка. До момента има събрани 97 000 лева. 

Остават още приблизително 33 000 лева, за да замине за лечение

Нейни приятели от Бургас организират благотворителен базар „Заедно за Ива”. Той ще се проведе на 30-ти септември и 1-ви октомври от 10:00 до 19:00 часа на площад „Тройката”.
„Обръщаме се към Вас, граждани на Бургас - любимият град на Ивелина- който с каквото може да помогне. Събираме запазени и нови вещи, играчки, книги, Handmade, бижута, сувенири, подаръци, които не Ви харесват, неща, които вече не ползвате, но са в добро и отлично състояние, за да можем да предложим на други хора, които искат да помогнат също на Ива, чрез закупуването на нещо символично“, призоваха организаторите на благотворителния базар.
„Нещата, които отделяте за Ива и нейната борба, може да изпращате или занасяте лично до :
Станислав Киряков, град Бургас офис на Еконт- Патриарх Евтимий, телефон 0887880883
Призоваваме всички да се обединим и да помогнем на Ива. Нека тя отново да стъпи на краката си и най-накрая да захвърли инвалидната количка, към която е прикована в продължение на 10 години. Това е единствената й мечта!“, разказват администраторите на фейсбук страницата „Подай ръка на Ивелина“.
Ива е парализирана заради тежък пътен инцидент в Бургас (на 200 метра преди детелината за „Меден рудник“). Тя има в България няколко несполучливи операции на гръбначния стълб. Лекарите у нас твърдят, че няма какво повече да направят за нея. Получава и отказ за лечение в чужбина от Министерството на здравеопазването, както и от Националната осигурителна здравна каса.
Ивелина обаче не се отказва и изпраща запитвания в клиники в чужбина. Отговарят й и тя приема офертата на AIMIS / Американски институт за гръбначна хирургия/ за операцията на стойност 65 000€.
„Благодарим Ви от името на организационния екип „Заедно за Ива” и от името на Ивелина, благодарим за съпричастността и добрината! Нека докажем отново нашата сила на бургазлии! Ние вярваме, че когато сме заедно, можем всичко!“, призоваха приятелите на 28-годишната жена.
„Претърпях тежка катастрофа на пътя Бургас- Созопол.

Шофьорът на лекия автомобил, в който аз се возех, загина на място, а аз вече 10-та година съм в инвалидна количка,

борейки се за своя живот. Травмите от катастрофата по тялото ми бяха десетки, но най-голямата беше на гръбначния ми стълб. Прешлени ТХ-6 и ТХ-7 бяха счупени“, споделя Ивелина.
Увреден ми е и гръбначният мозък, което е причина за обездвижването ми от кръста надолу, добавя тя.
След катастрофата Ива е оперирана в бургаска болница.
„След 2 години се наложи оперативно да се отстранят имплантите от тялото ми, тъй като организмът ми не ги приемаше. Извървях много дълъг и тежък път на лишения и болки, за да открия, че има решение за моя проблем“, разказва младата дама.
„Не спрях да търся начини, за да намеря правилния път, по който да поема. И сега след като открих клиника, която желае да ми направи операция, аз нямам пари, за да се лекувам. Не дават гаранция лекарите, че моето здравословно състояние ще се подобри драстично, но… Искам просто да опитам, защото

 знам, че тялото ми е силно и ще се справи с всичко

Имам огромна молба към Вас. Моля Ви, помогнете ми за събирането на сумата за моето така жадувано лечение! Помогнете ми, защото аз искам да живея, искам да съм пълноценен човек като Вас“, призова Ивелина Димитрова.
„Имам мечти, които искам да осъществя. Моля Ви, ако не можете да ми помогнете, поне ме насочете на някъде. Трудно ли е да се организира благотворителен концерт? Или просто да се разпространи във вашите групи и страници моята страница със дарителската ми сметка. Ако проявите интерес към написаното, моля Ви върнете ми отговор! Благодаря Ви! Това е моята страница https://www.facebook.com/helpIvelina/… ", добавя Ива.
Времето прекарано в инвалидната количка оказа вече своите поражения върху тялото й.

 Днес тя е с тегло не повече от 40-45 кг при завиден ръст 1.80 м

Гръбнакът й е изкривен, по тялото си има незарастващи рани, а гръдният кош пристиска органите й. Болките на моменти са нетърпими.
Ива не иска подаръци и екскурзии. Тя не желае материалното, а иска да живее като пълноценен човек. Иска да се оперира и да се лекува. Заедно можем да осъществим тази мечта!
Молим ви да не оставате безучастни към една толкова простичка и същевременно неизпълнима без вашето участие мечта, призоваха организаторите на благотворителния пазар.

Ето как можете да помогнете:

Дарителски DMS на номер 17 777 с текст IVELINA на цената от 1лв .

Дарителската сметка в лева :
Титуляр Ивелина Руменова Димитрова
IBAN:BG18BPBI88981030007946
BIC: BPBIBGSF
Postbank, Пощенска банка

Paypal :https://www.paypal.me/helpivelina
Paypal: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Коментари

Вести от региона