ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
milen-na-velene Бывают дни, когда опустишь руки, бывают дни, когда ты ждешь того, случится то, что ждешь и происходит, то, именно того, чего ты ждешь. Случилось...
Вести

Откривателят на пирамидите в Босна идва в Бургас

Проф. Семир Османагич, чието откритие пренаписва световната история, ще ни разкрие древните знания
Откривателят на босненските пирамиди проф. д-р Семир Османагич ще гостува в Бургас в началото на април по покана на водещия на „Последни дни“ по Канал 0 Асен Асенов. Двамата ще посетят и София, Пловдив, Варна, където американският инженер-геолог и археолог, придружен от колегата от RN Mediagroup, ще изнесе беседи. 

„Той ще ни разкрие древните знания“, добавя Асенов, пред репортер на в. „Компас“.
Тези дни водещият на окултното предаване по бургаската телевизия се върна от Сараево и показа на наш репортер снимка на древен монумент от Босна и Херцеговина – стечка. Снимана е пред музей в столичния град. Там е показано ясно името на човека, събудил наново богомилския импулс. На камъка от преди 7-8 столетия е изписано Асен.
Колегата Асен Асенов вече 6 години неуморно води българи по богомилските следи в Европа. Босна и Херцеговина - държавата с богомилско управление почти 150 г., е сред страните, в които бургазлията е ходил с екип от учени и хора, жадни за знания.
Водещият на „Последни дни“ съобщи за „Компас“, че за четвърти път се организира събор на Богомилския дух и култура. Той ще е от 28 април до 1 май в регион Шумен, уточни Асенов.
Наскоро той каза пред наш репортер, че

 66 пирамиди има в България, строени от древна цивилизация, а под Бургас минава огнен пояс,

който свързва Хималаите с Кавказ и Странджа планина. Той твърди, че най-голямата и най-старата пирамида в света не е в Египет, а на Балканите и то на мястото, където е създадена първата Богомилска държава. Тя е на 24 000 години и е три пъти по-голяма от Хеопсовата пирамида. Открита е през 2005 г. в градчето Високо (Босна и Херцеговина) от Османагич.
Преоткриването на значението на богомилското учение за България, Европа и света е може би най-значимото събитие в най-новата ни история.

 Първата спирка в лекционната програма на босненския Индиана Джоунс е София на 1 април

Мястото и часът ще бъдат оповестени на записалите се участници и по-късно на сайта: videlei.com. Гостуването на проф. Османагич в България завършва с лекция – презентация във Варна на 5 април.
Археологът твърди, че пирамидите в Босна са с хиляди години по-стари от египетските. Учените признават, че разкриването им ще доведе до пренаписване на учебниците по история.
Коя е цивилизацията, построила тези древни съоръжения и какъв е нейният произход? Можем ли да твърдим, че точно Балканите са люлка на нашата цивилизация и какви знания са владеели хората от времето на босненските пирамиди? Каква е уникалната енергия в тунелите и залите на пирамидата на Слънцето и какво лекува тя? Това са само малка част от интригуващите въпроси и предизвикателствата, на които разкритията от Долината на пирамидите подлагат утвърдени стереотипи в историческите теории. Човекът, дръзнал да разклати една от най-фундаменталните основи на знанието за човешката история, е проф. Семир Османагич, съобщават от Фондация „Виделей“.
Откривателят на босненските пирамиди е автор на 10 книги, посветени на древните цивилизации. Издадени са в САЩ, Турция, Хърватска, Естония, Босна и Херцеговина. На основата на “Цивилизациите преди официалната история“ продуцира 14 сериен документален филм “В търсене на загубената цивилизация“.
Топновината за съществуването на уникалните пирамидални съоръжения в сърцето на Балканите изстрелва Сам Османагич и неговото откритие във фокуса на световните медии: CNN, ABC, European TV, BBC, National Geographic channel.
Професорът вярва, че откритието му ще доведе не само до пренаписване на човешката история, но и ще даде на съвременната цивилизация ключ към нов еволюционен избор.

 Още 16 мегалитни комплекса, изградени може би от извънземни, лежат в дълбините на Черно море,

каза неотдавна Асенов пред наш репортер. Как техните строители са забъркали бетон, който е многократно по-твърд и водонепропусклив от най-добрия материал, познат на човечеството, той не желае да коментира, но загатна, че съществува връзка между тях и разкритията на Петър Дънов.
„Има един огнен пояс от Хималаите, който минава през Кавказ, под Черно море при Бургас и излиза на Странджа планина. Там е центърът на нестинарите. Този пояс продължава през Стара планина, Алпите и стига на 60 км от Берлин, където също има нестинари“, казва Учителят Дънов, известен с духовното си име Бейнса Дуно.
Мистериозни пирамиди в Странджа търси и Кръстю Мутафчиев. В книгата си „Хомо сапиенс за произхода на хомо сапиенс“ съветникът на Людмила Живкова и бивш шеф на отдел „Културно наследство“ по време на нейното управление като министър, твърди, че в подножието на най-високия връх в българската част на планината има египетска пирамида. Той участва в археологическата експедиция, която се отправя към Малко Търново през 1981 г., за да изследва загадъчната гробница. Мутафчиев вярва, че в подножието на връх Градище е погребана богинята Бастет. Според Ванга там е гробът на жена, която държи жезъл от извънземна материя, а в саркофага й са заключени огромни знания за Земята, Космоса и произхода на човечеството.
 

Коментари

Вести от региона