ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
grani-talanta Наталья Матвеева Ноябрь и декабрь 2018 года для Милена Тотева обозначились еще одной гранью таланта - выбирать таланты среди выступающих на...
Вести

Талантите от НУМСИ празнуват рождения ден на Панчо Владигеров с концерт

Мултимедийният концерт – спектакъл ще се състои на 13 март от 19 часа в салона на Бургаска опера
По традиция Националното училище за музикално и сценично изкуство в Бургас ще посрещне патронния си празник с тържествен мултимедиен спектакъл. Това ще се случи на 13 март, денят в който преди 118 години е роден един от най- изтъкнатите представители на българската музикална култура – Панчо Владигеров, чието име носи учебното заведение.

Тази година бутиковата проява носи името “Bella Italia”, защото именно Италия е страната, на чиято територия се намира 2/3 от цялото културно наследство на Европа  и е белязала световното изкуство, както никоя друга страна по света. Защото Италия е емоция, която разтърсва, страст, която завладява, вълшебство, което омагьосва, красота, която покорява, приказка, която вълнува и музика, която опиянява.
Чрез музиката, танца и словото, чрез своето изкуство,  децата ще  разкрият на своята публика красотата и вдъхновението на Италия.
На сцената ще прозвучат произведения на Верди, Пучини, Доницети, Паганини, Монтеверди, Леонкавало, Албинони, както и любимите на всички канцонети и филмова музика.
Музикалните шедьоври ще бъдат интерпретирани от Камерен оркестър на Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” с диригент  Петя Тончева, Младежки хор с диригент Анета Данаилова, Ансамбъл тромпети и индивидуални изпълнители.
 В празничната проява участие ще вземат и децата от балетните  класове с преподаватели Недко Георгиев, Добрина Бахова и  Диляна Бахматова, както и ученици от 10,11 и 12  клас , специалност актьорско майсторство с преподаватели Георги Минков и Даниела Георгиева.
Специални гости на сцената ще бъдат ученици от гимназията за романски езици „Георги Стойков Раковски“ – Бургас. Магията на сцената ще се случи под режисурата на Христо Симеонов, който заедно с младите артисти ще разкаже на зрителите защо Италия е изкуство, музика и вдъхновение, защо Италия е любов.
Мултимедийният концерт – спектакъл ще се състои на 13 март от 19 часа в Салона на Бургаска Опера, вход свободен. 

Коментари

Вести от региона