Бургаски художник подари на патриоти „Битието на сърцето“

Печат
Категория: Любопитно Създадена на Понеделник, 26 Декември 2016 Написана от BurgasArt

Членове на Организацията за закрила на българските граждани дарили кръв, за да се възстанови

Известен бургаски художник подари на патриотите от Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ) картината „Битието на сърцето“.

Преди няколко месеца Стефан Делчев имаше спешна нужда от банки с кръв. ОЗБГ се отзова и част от банките бяха набавени от членовете на организацията. Другите банки пък дариха граждани, които ОЗБГ намери. Благодарение на бързата и адекватна намеса на патриотите, на Делчев му беше помогнато и се възстанови бързо.

В знак на благодарност бургаският художник реши да подари „Битието на сърцето“ на организацията. Картината е с размери 65 на 60 см и е рисувана лично от него. Заедно с нея той отправи и послание: „Подарявам тази картина с признателност към Вашата организация за проявеното християнско милосърдие, затова че безвъзмездно дарявате живот със собствената си кръв, като израз на съвършена милостиня“.

Картината е закачена в офиса, където ще напомня на членовете на ОЗБГ, че да правиш безкористни добрини, особено в името на народа и Родината, е най-висшата проява на родолюбие, човечност и духовно извисяване. Картината ще служи и за пример на всички граждани, посетили офиса на организацията.

ОЗБГ поднася своите искрени благодарности на Стефан Делчев за прекрасната картина, с пожелание за здраве и още дълги творчески години.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
kanun-dnya-pobed Наталья Матвеева Каждый год мой главный праздник 9 МАЯ я праздную по разному. Организация больших праздников и бессмертного полка позади....