Учители и поети почетоха делото на Кирил и Методий

Печат
Категория: Любопитно Създадена на Сряда, 18 Май 2016 Написана от BurgasArt

24 май е празникът, който не можа да бъде политически опорочен от никого, тъй като неговите корени са твърде дълбоки, каза поетесата Веселка Станкова 

Учители и поети почетоха делото на Кирил и Методий. В Дома на НХК писатели и граждани изразиха своето отношение към славянската азбука в слово, песен и стих. Събитието бе организирано от Конфедерацията на българските писатели и протече под наслов: ”24 май- най-българският празник, най-светлият символ на българщината”.

Водещата Велина Георгиева се спря на разликата между частната и обществената медия. Тя говори и за приноса на великите българи Иван Вазов, Христо Ботев и Захари Стоянов, изявили се и като журналисти. Учителката по музика в ОУ” П. Р. Славейков” в Бургас Мария Георгиева пък подготви специален музикален поздрав в знак на почит към делото на светите братя Кирил и Методий.

Вълнуващо слово за  великите славянски откриватели  изнесе и поетесата Веселка Станкова. Тя изтъкна, че 24 май е празникът, който не можа да бъде политически опорочен от никого, тъй като неговите корени са твърде дълбоки.  

Свои творби по темата четоха Георги Георгиев, Славея Димитрова, Веселка Станкова и др. Със своя рецитация се включи и актрисата Ели Коларова, която изрецитира поетична творба от своята дъщеря Веселка Станкова. С конферентна връзка по телефона се включи и председателят на Конфедерацията на българските писатели Станислав Марашки.

Срещата завърши със спонтанно запяване на химна „Върви, народе възродени!”.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rodilsya-russkii-klub-soyuz-33 Название русский клуб Союз 33 связано с полетом первого болгарского космонавта Георгия Иванова, родившегося в Ловече, на космическом корабле Союз...