Печат
Категория: Създадена на Вторник, 29 Ноември 2011 Написана от BurgasArt

2012-та е катализатор за съзнанието, инертността няма вече да се толерира, прогнозира астропсихологът

Щастието е относително явление, но си има формула

Информацията е ценност, която хората небрежно пропускат или неправилно употребяват. А животът е като пъзел, в който отделните елементи си имат числов еквивалент, твърди Даниела Ангелова. Вселената, за нея е огромно поле от информация и всеки от нас, притежава уникална числова комбинация.

Дамата, която е психолог по образование и астролог по призвание, е посветена в древната наука за звездите и числата и знае от какво се нуждаем, за да намерим своя ред в хаоса. Според Даниела Ангелова цифрите са универсален код за всяко време и място, чрез тях световете и космоса са разбираеми и достъпни. Тя прави хороскопите си на базата на точния час на раждане на човека и географската ширина. 

Числата присъстват в основните параметри на номерологичния анализ – път на живота, число на душата и число на името. А пътят е сбор от дата, месец и година на раждане. Числото на душата пък е датата на раждане. 

“В тях съществува една закономерност, която се проявява винаги точно под сечението на Фибоначи. По нея с помощта на личното число може да се изчисли всеки ден, месец или година под какво влияние се намира човекът“, уточнява астроложката, която от пет години помага на хората да открият своята формула на щастието. 

Една от най-старите науки за живота – Аюрведа и ведическата номерология, които тя изучава, показват каква е склонността към различните заболявания. Какво ви очаква през 2012-та година, хороскопи и съвети може да намерите в сайта й sites.google.com/site/didislife

За свой учител Даниела Ангелова признава Питагор – великият математик, философ, астроном, посветен да разбули тайните на Вселената и човешкия род. “Задължени сме с всички сили да избягваме прекаляването във всяко нещо и с огън и меч да прогонваме болестите от тялото, невежеството от душата, преяждането от стомаха, призивите за бунт от градовете, кавгите от семейството”. Това е един от любимите изрази на Питагор. Той й е дал формулите за геометрията на живота. Всичко в природата е разделено на три части и никой не може да бъде наистина мъдър, докато не започне да си представя всеки проблем във вида на триъгълна диаграма. Според мъдреца, съзрете ли триъгълника, проблемът ви на две трети е решен. 

“Питагор разделя Вселената на три части: Върховен свят, Висш свят и Нисш свят като проявления на първият. Аз ги разчитам като Дух, Душа и Тяло. Всичко произтича от духа, преживява се от душата и се проявява/реагира на физическо ниво. Така опростено, може да се съзре символизма на всяко число и от него към дадено събитие. Първопричината, причината, следствието са трите елемента на Питагоровата Аритметика за живота”, пише в сайта си Даниела Ангелова.


 

-Вашата дарба е да превръщате цифрите в думи. Може ли да опишете 2012-та с няколко изречения?

-Тя ще е като катализатор. Катализата е явление, при което настъпват реакции в присъствието на вещества. Катализаторите ускоряват процесите, но не могат да предизвикат реакция, която по принцип не може да протече. Събитията през 2011 г. на лично и световно ниво се случиха, защото е имало условия. А сега  ще кристализират следствията. 

-Добър или лош е хороскопът на България за следващите 12 месеца?

-Ние минаваме през “стъргалото”, защото сме добър материал, вещество от което може да се извлече еднородна смес. Хората трябва да знаят, че не могат да се ползват от процес в който не участват. Природните явления ще спомогнат за крайното обединение на видовете съзнателност.

-Ако мислено проектираме живота си през Новата година на една звездна карта, кои фактори ще окажат най-силно въздействие на земния ни път? 

-Мисълта е тази, която усилва реакциите на протичащите процеси, а съзнанието променя скоростта. Хората трябва да се научат да мислят и действат, не механично и по навик. Инертността подлежи на катализа и няма да бъде толерирана. Всеки ще търси своето естествено призвание, засегната е силно деловата сфера и разбирането за труд.

-На Бъдни вечер хората стават по-добри и молитвите им сякаш променят света. В коледната нощ стават чудеса, но според легендите те стават реалност в нашия живот само ако се помолим в 12-ия час. Мит ли е това или наистина трябва да се молим в точно определно време, за да ни чуе Бог?

-Молитвите са хубаво нещо и имат чудодейна способност, само за тези, които се молят от сърце и душа. Ние не умеем да правим това, а най-добрата молитва за мен, е следната: “Да бъде Волята ти, Господи”. Да, хората стават по-добри, тъй като обединяват съзнанията си. А, смяната на деня и нощта(в 12-тия час), е като да попаднеш в междинна “станция за разпределяне –нагоре или на долу”. Едно искрено чувство в този час, може да промени много събития за напред. Това е алхимичен процес.

-Докато разглеждах сайта ви, много ми хареса една ваша мисъл за пространството. “То няма рамка, но времето пребивава в него, а хората и в двете. Реалността е в пространството и действителността е във времето...”. Ти сънуваш ли бъдещето? 

-Има времеви линии, които водят до определена реалност и по  които човек се движи. Те са нещо, като “рамки, трасета”и в тях е заложено “количество време -действителност”. Ти си едновременно в дадена линия(реалност) и в пространственото време (т.е. преживяваш някаква действителност), като можеш във всеки един момент да промениш и двете. Т.е. промяната в действителността, променя и реалността. В този смисъл, бъдещето може да бъде няколко варианта(времеви линии), а миналото е реалност(времева рамка) през която си минал или все още съзнанието ти се намира там. Пророчествата имат за цел, не да всяват ужас, а да те подготвят за истината(евенуален изход/бъдеще). Да, понякога сънувам времеви линии –т.е. бъдещето.

-Според ваши колеги астролози бъдещите събития са прогнозируеми, защото животът тече циклично. Новата година би трябвало да прилича на 2000-та, на 1988-ма, на 1976-ма...  Но за подобна цикличност говорят и тези, които се опитват да разгадаят календара на древните маи. Неотдавна вие бяхте казали, че 2012-а е само последна година от един голям цикъл. Защо всички се опитват да я определят като начало на нова ера?

-Цикличност има –но тя е механичен процес. Има цикъл на глад и на ситост. Какво правим: ядем и преработваме. Когато на “една линия” застават Слънцето, Земята и Луната, имаме цикличност на тези три обекти, веднъж сами по себе си и веднъж на  трите заедно. Новата ера е настъпила, в смисъла на поредица от циклични процеси. Може да се прогнозира всичко, като се има предвид теорията на Нютон и Айнщайн. Или, както казва Христос: “Аз съм Алфата и Омегета”. Началото съдържа в себе си края и всеки край е начало на нещо друго.  

-Попитали Радио Ереван може ли човек да оцелее в страшния ден. Може, бил отговорът. Трябва да се заселите в България – там животът върви с 20 години назад. Това е само един виц, но на нас, българите, ни се иска да вярваме, че нашата земя е свята и Господ ни пази. Има ли опасност от Апокалипсис?

-Обичам една притча, която съм чела: Когато Бог сътворявал света и разпределял страните, пратил по два ангела за всяка. Последна останала България и един ангел в наличност. Той се разплакал и казал: “Господи, как ще се грижа самичък. А, Бог му отговорил: “АЗ ще съм ти другарчето, няма да бъдеш сам”. Както стана ясно, земните години не измерват “действителната времева линия”. Вероятността от природни бедствия съществува, те са част от катализата. 

-Стана модно в края на годината наследниците на Ванга да тръбят за природни катаклизми, икономически и политически трусове. Кое от предсказанията на ясновидци и шарлатани е вярно и ще се сбъдне?

-Когато хората започнат да следват съзнателната си чувствителност и станат по-толерантни и добри, ще могат да знаят каква е истината във всеки един момент. Критериите ни за умен, интелигентен човек са силно изкривени. Инертността на механичните процеси водят и до фактически последици. Всеки човек може да разбере, как да се спаси.

-Всяко ново начало се свързва с еволюция. Ще еволюира ли човешкия ни дух? 

-За Духа това е непрекъснат процес. Движението е еволюция и дори т.н. инволюция също води до бъдеща еволюция. Всяко ново начало е нещо прекрасно, когато имаш съзнателни мисли, съзнателно отношение и поведение. Трябва да развиваш това, което ти е дадено (заложено). А ние сме надарени с Божествено съзнание, което тепърва ще преоткриваме. 

-Мои приятели станаха вегетарианци заради очакваните трансформации в годината на прехода. За повечето хора месото е само по-високо калорирно жизнено гориво от тревата. Влияе ли се наистина аурата ни от храната и бихте ли препоръчали на читателите да спазват някаква коледна и новогодишна диета?

-На всеки празник се яде като за последно. Лошото е, че за някои хора се оказва наистина последно. Преяждането е вредно, но това се дължи на психологическа ненаситност и чувство за липса. Повечето хора, буквално чакат празник, за да се натъпчат. Храната е важно енергийно гориво, но и тук имаме чисто механично спазване на диети. Ако не стане за теб естествен процес, то значи, че има нещо насила. Много неща са вредни, но хората ги правят. Енергията се променя от хранителните вещесва, които се внасят в организма и това влияе върху нервнофизиологичните процеси, а от там и на психоемоционалните.

-2012-а ще е трудна година за света. Еврозоната се плъзга към рецесия. Гърци, французи, италианци и ирландци затягат коланите. Ще оцелее ли еврото? Има ли опасност от хиперинфлация и у нас?

-Трудна е, защото света(т.е. хората) не желаят да се променят. Те искат да продължат своя консуматорски паразитен живот. Не може обаче едни да преяждат, а други да умират от глад. В природата винаги има равновесие и процесите са циклични - от малкият 2-часов ритъм до големите космически/епохални цикли. Но, хората са твърде надменни за да се занимават с изучаване на природните процеси. Еврото е изкуствено създадена парична единица, а Еврозоната има твърде користен избирателен подбор и аз не виждам нищо по-различно, освен добри намерения за обединение. Ще има доста по-интересно и важно събитие...

-За нашите читатели най-важният въпрос е какво ще се случи с цените, с доходите им, със спестяванията. Какво бихте им казали за бъдещето?

-Зависи от хората, какво бъдеще очакват и какво са готови да дадат от себе си. Докато не се обърне съзнанието, от получаване –към даване, все повече хора ще страдат (това е на лично ниво). За мен света е в друга реалност вече, остават само действителните събития. Нежна революция се прави с постоянство, вяра и всеотдайност. Хората губят висчко, което не им принадлежи. А това, което ти се полага и сам си изработил, никой не може да ти го отнеме. Време е да се замислим за какво плащаме и какво получаваме в замяна. В интервюто за 2011 г. ви казах, че щастието ще е в малките неща, а в 2012 г. ще се оценят именно те.

За тези, които винаги очакват готови решения, ще си ги набавят(източници колкото искаш). Хората са се научили как да бъдат нещастни, а са забравили как да бъдат щастливи. И това е алхимичен процес. 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...