Печат
Категория: Създадена на Неделя, 30 Декември 2018 Написана от BurgasArt

До началото на месец май е някак провокативно да се отдаваме свободно на чувствата и страстите си, но помислете преди да дадете начало на нов живот, съветва тя
2019-та е преломна година, защото завършваме един епохален преход и в същото време започваме нов, но по-важното е, че отминава епохата на егото и идва ерата на духа. Това каза астрологът и психолог Даниела Ангелова. Според дамата, която всяка седмица предоставя своите хороскопи за читателите на в. „Компас“, Новата година ще е щастлива за духовно извисените хора. Всеки, които действа поновому в започващата епоха на духа, ще има успехи, добавя тя.

 В годината на трансформациите тя съветва политиците да станат по-смирени и да започнат да милеят повече за хората, чието съзнание се пробужда

Егоистите, които се натискат за политическата сцена с нагласата, че са велики, ще бъдат разочаровани. Подлите им дела ще лъснат. Всичко скрито, фалшиво, подменено ще бъде извадено на показ, предупреждава астрологът.
2019-та ще е и годината на възможностите. Дава ни се последен шанс за промяна и за изчистване на негативните емоции, добавя Даниела Ангелова. Тя съветва хората

 да се възползват от възможностите, които съдбата има предоставя

и да работят за своето духовно извисяване.
Според нея не може да се говори за еволюционен скок в съзнанието през 2019-та, а това, което през следващите 12 месеца ще преживеем е заложено да се случи. Промяната е в ход отдавна. Още със смяната на единиците с двойки, т.е. още в началото на хилядолетието. 19-ката като число на завършека, олицетворява времето на

 завършване на този космически цикъл, в който вибрацията коренно се променя

Единицата съответства на Слънцето и индивидуалното начало, а двойката – на Луната, психичното съзнание и човешките емоции, обяснява дамата, която е психолог по образование и астролог по призвание.
„Много важно е влиянието на Луната, защото като спътник на Земята има за цел да поема, изчиства и връща обратно психичната и емоционалната енергия, която всички ние ежеминутно отделяме, излъчваме и приемаме. Тя и Слънцето съответстват на индивидуалното съзнание, психика и емоция на човека, животните, минералния и растителния свят, Меркурий - на информацията, Марс - на действието, Юпитер - на реалността – субективната и обективната“, добавя Ангелова.
Тя съветва хората,

 вместо да разчитат на късмета си, за да са щастливи, да поработят, за да станат по-добри

„Както все още има разлика между външното и вътрешното, така и за годината се отразяват повече характера на една планета или елемент, вместо няколко които са неделими от цялото. Много хора още не правят разлика между външна среда и условия и собственото си съдържание, което е вътре или вътрешната си среда. И поради това незнание, не могат да намерят взаимовръзката между собственото си мислене, емоции и поведение и общия външен резултат или облик в обществото“, казва психологът.
Тя споделя, че не желае да коментира предсказанията на врачките за бъдещи катастрофални земетресения, урагани и вулкани, както и очакваното финансово цунами, което може пак да потопи световната икономика, но намеква, че тези процеси са естествени като за преход. Промяната може да е доброволна или дорбозорна, обяснява тя. Принудата е основен елемент (все още) за развитието на човешкото същество, добавя астрологът.
Тя съветва

 хората, които искат да стартират нова дейност или бизнес, да го направят до средата на годината

Периодът до август според нея е подходящ и за краткосрочни проекти.
До началото на месец май е някак провокативно да се отдаваме свободно на чувствата и страстите си, но помислете преди да дадете начало на нов живот, съветва Ангелова. Бъдете отговорни, добавя тя.
В годината на трансформация ще се промени и бизнесклимата.

 Астрологът препоръчва на бизнесмените да инвестират повече в земеделието и туризма

Дейностите, свързани с опазването на околната среда, спорта и развлеченията ще са във фокуса на вниманието през следващите 12 месеца.
Мисля, че Европейския съюз се задържа повече и не се използва по предназначение отпуснатото време, добавя тя.
„Малкия човек е винаги много по-свободен вътрешно от големия, въпреки че е ограничен външно. Колкото повече имаш, толкова по-ограничен си и искаш или не ти се налага да опазваш придобитото, да се грижиш за него, да го стопанисваш. Колкото по-малко имаш, толкова по-свободен си да напуснеш, да отидеш другаде или да започнеш отначало. Малкият човек иска да е свободен физически и не осъзнава, че всъщност е много по-свободен от големия, който не осъзнава, че е зависим от хората“, обяснява астрологът.
А на въпроса дали, за да ни върви във

 времето, когато господар ще е прасето,

има някакво значение какви ястия ще сложим на празничната трапеза и какви цветове да преобладават в облеклото ни преди началото на 2019-та, тя отговори, че е по-важно, изпращайки старата година и посрещайки новата да се помолим, или да визуализираме нещата, които желаем да ни се случат.
„Символично, свинята е силно и здраво животно, което на практика яде всичко, т.е. то е всеядно. И повечето хора са така, те не отсяват какво приемат и се налага да смилат след това, и тук не говоря само за храна, а и за мисли, чувства, желания и цели. Обаче, свинята е животно, което в хранителната верига не стой на най-високото ниво, така е и с човека“, обяснява Даниела Ангелова.
„Ние си мислим, че сме на върха на хранителната верига и не си даваме сметка, че всъщност изобщо не сме. Човек е създаден не само от плът и кръв, а в него има енергия – емоционална, психична, ментална, душевна, астрална, духовна. Храним се се други същества, тоест, ние също сме храна за някого“, добавя тя.
„Човек трябва

 да развива в себе си духовното и да не подхранва животинското,

което изисква известна умствена, емоционална, ментална, астрална, духовна и т.н. хигиена, навици, усилия и поведение. „Кажи ми какво ядеш – за да ти кажа какво си” –това не е клише. Ние убиваме не за да се нахраним, а за да имаме повече и повече. Това е алчност“, коментира психологът.
„Планетата е пренаселена и изхранването на световно ниво е застрашено от една страна, а от друга страна излишъка на консумация води до унищожаване на ценни природни ресурси в това число флора и фауна.

 Нарушаваме целия планетарен ред и това няма как да остане без последствия,

естествено за нас. Човек трябва да се съобразява какво яде и как живее, за да бъде здрав, разумен и щастлив“, добавя тя.
„Символично, годината на свинята ни напомня, че дори и да оцелеем физически –ние пак си оставаме храна за някого на по-високо ниво в хранителната верига. И че, когато му дойде времето, евентуално ще бъдем пожертвани за да нахраним онези същества, които се хранят с насилие, агресия, алчност, страх“, предупреждава Даниела Ангелова.
Смирението е нещо, което липсва на съвременния човек, добавя тя.
Според нея конфликти, които да бъдат решавани с дрънкане на оръжия в Европа през 2019-та няма да има, но човекът ще води война със самия себе си и това отново навярно е свързано с прехода от епохата на егото към времето на духа.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...