Скандал: Продадоха парк за 10 млн. лева, деца протестират

Искаме си парка, скандираха деца на протест до пловдивския хотел "Санкт Петербург", а родителите им се заканиха да блокират булеварди

 Деца се събраха на протест срещу варварската сеч на здрави дървета в парка зад пловдивския хотел "Санкт Петербург". Младите природозащитници се качиха на катерушка, развяха трибагреника и започнаха да скандират "Искаме си парка", подкрепени от своите родители, които пък се заканиха, че ще блокират булеварди, ако единствената в района оцеляла градинка се превърне в строеж.

Напрежението расте, след като компанията „Парадайс гардън резиденс” придоби имота срещу 10 милиона лева. Сделката е станала още през 2016-та, но едва тези дни бе огласено, че хотелът е продал земята на бизнесмен от арабски произход.
Пред колеги от сайта trafficnews.bg природозащитници разкриха, че дърветата в частния вече парк са подложени на безжалостна сеч. Имат разрешителни за пет, а секат по 25 и то здрави фиданки. За да спасят парка, на протеста до улица "Полк. Дрангов" се събраха стотици хора. Те са готови на гражданско неподчинение, за да не допуснат багерите.
В Бургас дърветата се секат безжалостно и никнат нови сгради, но рядко се намира кой да протестира.  

Най-четените статии